UGAL

În data de 8 mai 2018 Facultatea de Arhitectură Navală a Universității „Dunărea de Jos” din Galați va primi vizita unui grup de 35 de studenți de la Maritime Engineering & Naval Architecture at the Delft University of Technology - Olanda.

Cu acest prilej, studenții olandezi vor putea cunoaște industria navală românească și sistemul de învățământ superior naval gălățean. Începând cu ora 9.00, în Corpul L - Bazinul de Carene, oaspeții vor avea ocazia să se familiarizeze cu metodele de prezentare ale profesorilor gălățeni Adrian Lungu, Leonard Domnișoru, Dan Obreja, respectiv Peter Wellens din partea olandeză.

Colaborarea între Delft University și Facultatea de Arhitectură Navală din Galați este mai veche, profesorul Constantin Gallin, de origine română,  a fost chiar decan la Delft (în 1995 primind  titlul de Doctor Honoris Causa al Universității din Delft), iar gălățeanul Clement Georgescu a predat acolo.

În anul 1980 a existat propunerea ca un grup de studenți români de la Nave să meargă să studieze la Delft, propunere rămasă însă nematerializată, din cauza regimului comunist. Iată că olandezii fac primul pas și vin la noi pentru a se familiariza cu învățământul naval superior gălățean.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email