UGAL

În cadrul activităților proiectului Erasmus KA1 – „Mejorando las aptitudes y competencias claves en la formacion professional”, delegația de profesori din Spania însoțită de profesorii de la Colegiul Tehnic Panait Istrati din Brăila a vizitat Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor și Facultatea de Inginerie din Galați.

Astfel, în cadrul unei sesiuni de workshop desfășurată în sala Anghel Rugină cu tema „Entrepreneurship – a challenge with many opportunities of professional development and the increase of the capacity of approaching the needs of disabled” s-au dezbatut aspecte relevante despre antreprenoriatul local și regional. Tema a generat interes pentru toți participanții în contextul în care în FEAA a derulat în anii anteriori și are și în prezent în derulare proiecte cu finanțare europeană de o asemenea anvergură.

După închiderea workshop-ului delegația de profesori a vizitat sălile și laboratoarele, sediul SAS UGAL, întreprinderea simulată din cadrul FEAA, a interacționat cu studenții și cadrele didactice punând bazele unei viitoare colaborări atât pentru stagii de predare cât și de practică pentru studenți.

Grupul a vizitat și câteva laboratoare din cadrul Facultății de Inginerie, cum ar fi cel de Automobile şi Motoare cu ardere internă în care se desfăşoară activităţi didactice cu studenţii specializării Autovehicule rutiere. Domnul conf. dr. ing. Mugurel Burciu a prezentat aceste laboratoare şi câteva teste experimentale folosind standul cu rulouri (stand tip dyno) pentru determinarea performanţelor de putere şi cuplu ale automobilelor.

De asemenea, grupului de profesori vizitatori i s-au prezentat autovehiculele realizate în cadrul proiectului de diplomă de către colective formate din studenţi de la specializările TCM şi Autovehicule rutiere.
 
 
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email