UGAL

În perioada 19-21 aprilie 2018, s-a desfăşurat cea de-a 40-a ediţie a Sesiunii de comunicări ştiinţifice studenţeşti CADET-NAV 2018, cu participare internaţională, organizată de Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanţa.

La ediţia din acest an, s-au prezentat 197 de lucrări ştiinţifice, realizate de un număr de 215 studenţi, reprezentând 11 centre universitare din România, Polonia, Bulgaria, Ucraina şi Turcia.

Facultatea de Arhitectură Navală a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi a fost reprezentată, cu strălucire, de doi dintre cei mai buni studenţi din anii III şi IV, care au obţinut rezultate remarcabile. Astfel, domnişoara studentă Roxana CHICĂROŞĂ, din anul III, a obţinut premiul I la Secţiunea 6 - Inginerie mecanică, cu lucrarea „Estimation of the course-keeping quality of the ships”, iar domnul student Ciprian IATAN, din anul IV, a fost recompensat cu premiul al III-lea la Secţiunea 1 – Navigaţie şi transport, pentru lucrarea „Theoretical and experimental analyses of a passenger  catamaran resistance”. Ambele lucrări au fost realizate sub atenta şi consecventa îndrumare a domnului prof. dr. ing. Dan OBREJA.

Dorim să-i felicităm, din toată inima, pe cei doi studenţi ai Facultăţii de Arhitectură Navală, care prin efort, putere de muncă, seriozitate, energie, inteligenţă şi mare pasiune pentru domeniul hidrodinamicii navale, au reuşit să urce stindardul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, la cel mai înalt nivel de reprezentare, într-o competiţie ştiinţifică studenţească internaţională!
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email