UGAL

În cadrul seriei „Conferințele U3A”, vineri, 23 februarie 2018, ora 11.00, în sala A001, de pe str. Dr. Carnabel nr. 61 va avea loc conferința „2038 – cum va fi lumea peste... douăzeci de ani”. Invitatul de onoare al conferinței este jurnalistul de știință Alexandru Mironov.

Alexandru Mironov a desfășurat o bogată activitate de popularizare a științei și a „science fiction"-ului în cadrul Radiodifuziunii și a Televiziunii Române, în principal ca realizator al emisiunii săptămânale „Știință și imaginație" de pe TVR 1, prezentată împreună cu Mihai Bădescu. A publicat 16 volume și este autorul a circa 1.000 de articole cu caracter de popularizare a științei. A deținut diverse funcții în redacția revistei „Știință și tehnică” (un timp Director Onorific), în prezent făcând parte din consiliul editorial și semnând articolele editoriale ale revistei, sub titlul „În direct cu NASA”.

Realizează emisiunea săptămânală „Deschide cartea” la postul de televiziune TVRM. Alexandru Mironov a fost președintele Asociației Române de S.F. „Pro Con S.F.”, membru al World S.F., al Asociației Internaționale a Profesioniștilor din S.F. și delegat național al Societății Europene de S.F.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email