UGAL

În perioada 15-26 ianuarie 2018, doamna prof.dr.ing.fiz. Luminița MORARU de la Facultatea de Științe și Mediu, directoarea Școlii Doctorale de Inginerie Mecanică și Industrială  a UDJG, a efectuat o vizită la Wenzhou Medical University, în China. Cele două părți au semnat un acord-cadru pentru educație și cooperare științifică. Din partea Universității „Dunărea de Jos” din Galați semnatar a fost prof. dr. ing. Iulian Gabriel Bîrsan, rectorul universității. Partea chineză a fost reprezentată de domnul profesor MD. OD. Lu Fan, președintele Wenzhou Medical University.

Domnul profesor Cao Jianming a salutat vizita doamnei Luminița Moraru, a prezentat istoria și dezvoltarea actuală a Wenzhou Medical University și și-a exprimat speranța că ambele universități vor continua să aprofundeze cooperarea în domeniul educației, cercetării științifice și tratamentelor medicale pe baza cooperării existente.

Cele două părți au discutat modurile instituționale de cooperare privind dezvoltarea schimburilor de profesori și studenți, precum și privind derularea de programe de internship/școli de vară pentru studenți.

Doamna Luminița Moraru a vizitat, de asemenea, Dasan Campus și primul spital afiliat Wenzhou Medical University, prilej cu care a avut discuții cu profesori și studenți ai Departamentului de Informatică și Management Informatic.

Prof.dr. ing. Luminița Moraru a semnat un contract de colaborare științifică între Școala Doctorală de Inginerie Mecanică și Industrială a UDJG și Departamentul de Informatică și Management al Wenzhou Medical University. Activitățile de cercetare științifică și de studii universitare de doctorat în cotutelă se vor desfășura în laboratorul de cercetare „Modelare și Simulare SMlab” al Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Cu acest prilej, doamna prof.dr.ing Luminița Moraru a primit titlul onorific de Visiting Professor al Wenzhou Medical University, pentru contribuția adusă la dezvoltarea și promovarea colaborării științifice în domeniul Bioingineriei și Fizicii medicale și pentru buna reputație științifică în acest domeniul. Ceremonia de acordare a diplomei a avut loc în data de 16 ianuarie 2018.
 
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email