UGAL

Agenția Universitară a Fracofoniei din Europa Centrală și de Est organizează la Zagreb în Croația, în perioada 15-19 mai 2017, cea de-a șasea ediție a Festivalului studenților francofoni din Europa Centrală și de Est, intitulat „Francofonia creativă”. Printre cei 64 de tineri din 20 de țări care au fost selecționați să participe la ediția din acest an se numără și o  gălățeancă, Iulia Florentina Darie, studentă în anul al II-lea la Matematică-Informatică, la Facultatea de Științe și Mediu.

Iulia a fost olimpică națională la limba franceză, încă din clasa a X-a. „Deși este o formulă destul de rar întâlnită, în timpul liceului mi-am dat seama de cele două pasiuni ale mele: matematica și limba franceză. Când am terminat clasa a XII-a și am decis să aleg pentru studiile universitare domeniul matematicii, mi-am promis că voi încerca să nu îmi neglijez cealaltă pasiune. Mă bucur că acum voi avea ocazia să o pun în valoare”, a declarat Iulia Darie înainte de plecarea la Zagreb.
 
În cadrul Festivalului, participanții pot opta la ce atelier să participe. Gălățeanca a ales atelierul de Biologie moleculară considerându-l un domeniu de actualitate. A atras-o și ideea de a fi direct implicată în efectuarea unor experimente complexe, alături de studenți din alte țări.
 
„Învățarea prin descoperire consider că este o modalitate foarte bună de a-mi însuși lucruri noi. Recomand tuturor studenților să se înscrie la astfel de festivaluri internaționale deoarece cu fiecare nouă experiență  pe care o trăim devenim mai bogați”, mai spune Iulia.
 
Atât premiile obținute la olimpiadele de limba franceză cât și rezultatele în plan academic – Iulia Darie a încheiat primul an de facultate cu media 10 – au cântărit decisiv în  alegerea gălățencei printre cei 64 de participanți la ediția din acest an a festivalului. 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email