UGAL

Conferința Națională Științifică „Influențe culturale în gastronomie”, organizată de Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecția Mediului a Universității „Lucian Blaga” Sibiu, s-a desfășurat în perioada 9-11 mai 2017, având ca motto: „Condimente autohtone în aperitive”.
 
Conferința s-a desfășurat în cadrul programului de manifestări culturale dedicate anului eveniment 2019 - „Sibiu - Regiune Gastronomică Europeană”.

La lucrările Conferinței au participat studenți din șapte universități de profil din țară. Astfel, au fost prezenți studenți de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, Universitatea „Transilvania” Brașov, USAMV Iași, USAMV București, USAMV Cluj şi Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu.
 
Juriul concursului a fost alcătuit din profesioniști în domeniul gastronomiei, conducători de afaceri sau chef la mari restaurante din Sibiu: Restaurantul Jules - Ramona Matia, Restaurantul Syndicat Gourmet - Ioan Bebeșelea, Restaurantul Japonez Osushi - Aurelian Dragomir, Restaurantul Panoramic - Savu Popa și Cristian Cismariu de la Asociația My Transylvania.

Tudor Alina, Tărăbuță Andreea și Burțea Mădălina sunt studentele din anul II IMAPA de la facultatea noastră care au reprezentat Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, echipă coordonată de Sl.dr.ing. Istrati Daniela, Sl.dr.ing. Dima Felicia și Asist.dr.ing. Pricop Eugenia. 

„Mârlițăʹn culcuș”, un preparat din pește bazat pe reinterpretarea unei rețete tradiționale, a fost preparatul cu care echipa de la Galați a impresionat juriul și pe ceilalți participanți, câștigând „Premiul special pentru gust autentic”. Felicităm echipa de studenți și cadre didactice care au reprezentat cu succes Facultatea  de Știința și Ingineria Alimentelor, Galați și le urăm mult succes la competițiile viitoare.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email