UGAL

Facultatea de Știinţa și Ingineria Alimentelor are plăcerea de a invita pe toți studenții facultății la Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești intitulată „From Farm to plate – Healthy for Sustainable Life”. Anul acesta Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor va găzdui susținerea lucrărilor din cadrul Conferinței Naționale Studențesti Innovativa, organizată de Facultatea de Protecția Mediului de la Universitatea din Oradea. 

Scopul evenimentului este de a reuni specialiști și studenți de la facultățile cu profil de industrie alimentară, biotehnologie și mediu din țară, participanții fiind de la Universitatea din Oradea și Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava. 
 
Evenimentul se va desfășura în perioada 18 – 19 mai 2017, în corpul F al Facultății SIA din strada Domnească nr. 111 și se adresează studenților de la programele de licență și master, tinerilor doctoranzi ce desfășoară activități de cercetare în domeniul științei și ingineriei alimentelor, biotehnologiei, alimentației publice, acvacultură și protecția mediului. 

Dubla conferință studențească cuprinde secțiunile: 

  • Food Science and Biotechnologies (45 de lucrări științifice cu participarea a 71 de studenți) 
  • Aquaculture and Environmental Science  (39 de lucrări elaborate de 53 de studenți)
  • New Trends in Human Nutrition (24 de lucrări elaborate de 25 de studenți)
  • Gastronomy and Culinary Arts Competition (24 de lucrări cu participarea a 26 de studenți). 

Subiectele abordate în cadrul conferinței se vor axa pe siguranța alimentară, produse inovative obținute conform conceptului „clean label”, aplicații ale extractelor libere și încapsulate, nutriție, acvacultură și protecția mediului, gastronomie și artă culinară.

Partenerii evenimentului sunt: Asociația Specialiștilor de Industrie Alimentară din România ASIAR, European Teaching Platform Food for Life, Asociația Națională a Organizațiilor Studențești din România ANOSR, Asociația „Gheorghe Șincai” a studenților în Istorie Oradea.

Programul detaliat al evenimentului științific se regăsește la adresa http://sia.ugal.ro/index.php/contact/anunturi/1109-conferintei-nationale-studentesti-innovativa-editia-a-vi-a.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email