UGAL

Casa de Cultură a Studenţilor Galaţi, în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi și Primăria Municipiului Galați, organizează în perioada 12-14 mai 2017, cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Naţional Studenţesc de Muzică Folk „Baladele Dunării”, finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului.
 
„Baladele Dunării” este un proiect de tradiţie al C.C.S. Galați şi are ca scop afirmarea şi stimularea potenţialului artistic studenţesc în domeniul creaţiei şi interpretării muzicii folk.
 
Concursul se va desfăşura pe două secţiuni (solişti şi grupuri de muzică folk). Juriul festivalului va fi format din: Hippie (Florin Chiriac)- cantautor, Teo Boar – chitarist Mircea Baniciu & Band, Raluca Ardean – reprezentant al Primăriei Municipiului Galaţi, Vlad Vasiliu – actor Teatrul Dramatic Fani Tardini şi Valentin Munteanu reprezentant al Fundaţiei „Andreiana Juventus”, partener al evenimentului. Se vor acorda premiile I, II si III pentru fiecare secţiune.
 
Marele premiu al festivalului se acordă în onoarea artistului „Ioan Gyuri Pascu” și este oferit de Asociaţia Culturală Pacifica.

Evenimentul se va desfăşura în zilele de 12 si 13 mai 2017, după următorul program:
- 12 mai 2017 – Grădina Publică, începând cu ora 18.00 va avea loc concursul propriu-zis de muzică folk, la care vor participa tineri interpreţi din centrele universitare: Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi si Galaţi. Prima seară de festival se va încheia cu recitalul susţinut de Hippie & Band.
- 13 mai 2017 – Grădina Publică, începând cu ora 18.00 va avea loc Gala Laureaţilor, urmată de recitalurile susţinute de Romeo Mocanu și Mircea Baniciu & Band.

În caz de vreme nefavorabilă evenimentul se va desfășura în Sala de Spectacole a Casei de Cultură a Studenților Galați. Accesul publicului este liber!
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email