UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a găzduit, în data de 8 mai 2017, conferința de prezentare a Programului pentru stimularea înființării întreprinderilor mici și mijlocii „Start-up Nation Romania”.
 
Cel mai generos program de finanțare pentru IMM-uri a fost aprobat în luna ianuarie a acestui an prin ordonanță de urgență și va fi derulat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, cu sprijinul Oficiilor Teritoriale pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii. 
 
„Start-up Nation Romania” se adresează tinerilor cetățeni români cu vârsta minimă de 18 ani, care doresc să înființeze o companie și care vor fi motivați să rămână în țară și să desfășoare activități de antreprenoriat, fapt ce va contribui la crearea de noi locuri de muncă. 
 
Având un buget de 1.713.798.000 lei, programul se finanțează din fonduri de la bugetul statului și din fonduri europene, având ca obiectiv principal stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii, îmbunătățirea  performanțelor economice ale start-up-urilor, creșterea potențialului de accesare a surselor de finanțare și facilitarea acestora la finanțare. 
 
Cu acest prilej, au fost prezenți în Sala Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați doi secretari de stat – Adrian Mlădinoiu și Harry Ilan Laufer, alături de reprezentanți ai autorităților locale, ai instituției gazdă, dar și foarte mulți studenți care au ținut să participe la eveniment.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email