UGAL

Sâmbătă, 6 mai 2017, colectivul specializării Informatică Economică din cadrul FEAA a organizat a III-a ediție a concursului InfoSmart, dedicat elevilor liceeni pasionați de domeniul Informaticii. 
 
La concurs au participat 29 de elevi de la 6 colegii/licee din orașele Galați, Brăila si Rm. Sărat care au prezentat în total 20 de lucrări. Aplicațiile informatice elaborate de elevii participanți au fost complexe, au abordat domenii actuale ale informaticii, motiv pentru care ele au fost extrem de apreciate de membrii comisiei de jurizare. În acest sens, concursul s-a remarcat printr-o diversitate a domeniilor abordate, fiind prezentate aplicații plecând de la pagini web, aplicații cu baze de date sau aplicații pentru dispozitive mobile până jocuri și aplicații inteligente, elevii folosindu-se pentru elaborarea acestora de o paletă largă de tehnologii și instrumente software actuale.

Creativitatea elevilor participanți a fost confirmată de calitatea și complexitatea lucrărilor realizate, printre acestea remarcându-se următoarele idei:
- aplicație mobile pentru o încuietoare interactivă care folosește senzorul de amprenta al telefonului mobil și software de recunoaștere facială pentru folosirea încuieturii;
- sistem informatic ce are ca scop îmbunătățirea stării de odihnă a utilizatorilor și care este o compus din două elemente: aplicația, care este creată pentru dispozitivele mobile care rulează pe Android și o componentă hardware (atașată la mână pe parcursul somnului) ce are ca scop monitorizarea și colectarea anumitor parametri biologici. 
- joc 3D care realizează un tur virtual al Colegiul Național „Costache Negri” din postura unui elev de gimnaziu care dorește să susțină examenul de admitere la această instituție. Jocul presupune găsirea unui cod aferent unui cod pin, cifrele aferente acestuia fiind ascunse prin diverse locații ale instituției. Astfel, elevul primește indicații pentru a putea forma pinul de acces, aceste indicații permițând elevului să viziteze majoritatea spațiilor clădirii.
Înainte de festivitatea de premiere, elevii participanți au avut posibilitatea să afle de la Căpriță Dan Alexandru (absolvent al specializării Informatică Economică) care este drumul de la a fi student până la o carieră de succes în domeniul Informaticii Economice. Acest moment a fost extrem de apreciat de toți participanții la eveniment.
 
Cele mai bune 7 lucrări premiate de membrii comisiei de jurizare au fost următoarele:
 
1. SMART LOCK – Hogaș Silviu și Iftimie Marius (Colegiul Național ”Al. I. Cuza” Galați), valoarea premiului: 800 RON
 
2. Sleep Control – Darie Dragoș Mihai si Damian Diana Andreea (Liceul Teoretic ”Dunărea” Galați), valoarea premiului: 800 RON
 
3. VIRTUAL LIFE SCHOOL – Dimitriu Eduard Alexandru si Sârbu Iulia Iustina (Colegiul Național ”Costachi Negri” Galați), valoarea premiului: 600 RON
 
4. ESHOP – Șerbănescu Adrian – Mihai (Colegiul Național ”Al. I. Cuza” Galați), valoarea premiului: 500 RON
 
5. Catalogul și carnetul școlar – Negru Ionuț si Dumitrov Cristian (Liceul Teoretic ”Dunărea” Galați), valoarea premiului: 350 RON
 
6. The After Life Request – Chivu Georgian Cristian (Liceul Teoretic ”Panait Cerna” Brăila), valoarea premiului: 300 RON
 
7. SQL INJECTION – Tache Mădălin (Liceul Teoretic ”Ștefan cel Mare” Râmnicu Sărat), valoarea premiului: 300 RON
 
Fiecare elev participant la concurs a primit diplomă și un premiu în bani din partea organizatorilor. De asemenea, au primit diplome și profesorii sub îndrumarea cărora au fost realizate aplicațiile informatice prezentate în concurs.
 
Comisia de jurizare a fost formată din:
 
LUPAȘC ADRIAN – Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor
TICU CIPRIAN – SC Selir SRL – Responsabil IT arhitectura si sisteme
GERU MARIUS – SC Thecon SRL – Manager
NICA LAURENTIU – SC Selir SRL – Responsabil IT soluții software.
CĂPRIȚĂ ALEXANDRU DAN – Manager Engineering, Wind River Systems Romania SRL
MIHAI GIANINA – Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor
 
Premiile acordate au fost oferite cu sprijinul companiilor partenere programului de studiu Informatică Economică, cărora organizatorii le mulțumesc pe această cale:
1. SC SELIR SRL Galați
2. SC THECON SRL Galați
3. SC MAIRON SA Galați
4. SC VARD SA Tulcea
5. SC PROSIM SRL Galați
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email