UGAL

Societatea Studenților Mediciniști Galați organizează în colaborare cu Centrul de Simulare Medicală LifeSIM, pe data de 20 mai 2017, workhop-ul intitulat „Tehnici clinice de bază”. 
 
Acesta se adresează tuturor studenților Facultății de Medicină și Farmacie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, indiferent de specializare, de la toți anii de studiu, iar înscrierile se desfășoară în perioada 5-14 mai 2017.

Cursul oferă cunoștințe teoretice și practice despre efectuarea corectă a tehnicilor clinice de bază, temele abordate fiind: monitorizarea semnelor vitale, prezentare IOT, sondaj nazogastric, sondaj uretro-vezical la bărbat și femeie, tușeu vaginal, recoltate Babeș-Papanicolau, tușeu rectal, palpare sân și cateterizare venoasă periferică și recoltare de sânge. Workshop-ul se va desfășura sub formă de ateliere practice, numărul de participanți fiind limitat, iar pentru practica pe simulatoare se vor crea 5 grupe și 5 stații de lucru, fiecare dintre participanți trecând prin toate cele 5 stații până la finalul acestuia.

Manechinele pe care studenții vor exersa manevrele sunt de ultimă generație, acestea fiind: manechin multifuncțional pentru îngrijiri (care permite aspirația sputei, este prevăzut cu organe în cavitatea abdominală, se rotește și se îndoaie la mijloc, poate fi intubat endotraheal, poate inhala oxigen, permite îngrijirea traheotomiei, etc.), manechin didactic pentru efectuarea injecției intravenoase și pentru recoltare de sânge la adult (prezintă o rețea venoasă proeminentă, permite administrare de medicație, poate simula venele colabate), simulator procedural pentru examen vaginal și multiple proceduri ginecologice (permite palparea bimanuală a uterului normal și gravid), manechin didactic pentru management-ul căilor aeriene la adult, manechin didactic pentru examinare sânilor (multiple patologii), manechin didactic pentru examinarea prostatei, monitor de semne vitale, precum și manechin pentru efectuarea cateterismului vezical la pacientul de sex feminin. 


Toți studenții mediciniști interesați sunt rugați să trimită un e-mail pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau să apeleze numărul de telefon 0743 667 231- Valentina Mihalcea - președinte SSMG.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email