UGAL

Ziua mondială a zonelor umede
Departamentul de Acvacultură, Știința Mediului și Cadastru, din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați organizează joi, 2 februarie 2017, evenimentul „Prețuiește și protejează apele de lângă tine”. Prilejuit de celebrarea Zilei Mondiale a Zonelor Umede, evenimentul are ca scop creșterea gradului de conștientizare asupra zonelor umede, zone care în partea de sud-est a județului Galați, includ câteva râuri (Prut, Siret), Dunărea, dar și lacuri, bălți și heleștee.

Dacă oamenii prețuiesc ecosistemele acvatice lângă care trăiesc, șansele ca acestea să fie protejate sunt mult mai mari.  
Evenimentul „Prețuiește și protejează apele de lângă tine“ începe la ora 12.00, la sediul Centrului de Consultanță Ecologică Galați din strada Basarabiei nr. 2 unde, în jurul unei cești de ceai, se vor viziona câteva filmulețe și prezentări.

Între orele 15.00 și 16.00, pe faleza Dunării, iubitorii de păsări vor face o sesiune de bird-watching, sub îndrumarea specialiștilor de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi și de la Agenția de Protecția Mediului Galați. Evenimentul se va încheia cu o vizită la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, unde este deschisă o expoziție dedicată ariilor protejate din cadrul județului Galați.

Departamentul de Acvacultură, Știința Mediului și Cadastru are ca invitați la acest eveniment 25 de elevi de la Școala gimnazială Tulucești și de la Școala gimnazială “Petru Rareș” Frumușița, școli cu care departamentul are o colaborare  activă ca urmare a implementării proiectului POP 255/2014.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email