UGAL

profesor dr. ing. Elena Drugescu
În data de 1 februarie 2017, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați va acorda titlul de profesor emerit doamnei profesor dr. ing. Elena Drugescu. Această iniţiativă lăudabilă a comunităţii noastre academice vine, ca un binemeritat rezultat al multor ani de muncă puşi în slujba învăţământului şi cercetării şi ca o apreciere a notorietăţii şi prestigiului distinsei doamne profesor.
Om al catedrei, s-a implicat cu pasiune și multă putere de muncă în construirea unei carierei universitare, didactice, și a obţinut pe parcursul a peste 45 de ani rezultate remarcabile în domeniul ingineriei materialelor. 

Doamna Prof. univ. dr. ing. Elena Drugescu a funcţionat în Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi o perioadă îndelungată, între anii1958-2003, având rezultate remarcabile în activitatea la catedră, dar și în domeniul managementului universitar.

A absolvit în anul 1957 Institutul Tehnic din Galaţi, Facultatea de Mecanică. După obţinerea licenţei, în anul 1958, ocupă prin concurs postul de preparator la Catedra de Construcţii Navale a Institutul Tehnic din Galaţi, Facultatea de Mecanică.
 
În anul 1977, doamna Elena DRUGESCU dobândește titlul știinţific de Doctor în Tratamente termice, pentru teza intitulată „Posibilităţi de îmbunătăţire a complexului de proprietăţi mecanice ale oţelului pentru construcţii navale, prin operaţii termice”,  sub conducerea știinţifică a reputatului prof. univ. dr. Constantin Wanyorek de la Universitatea din Braşov.

În anul 1990 a primit atestare pentru conducere de doctorat, activitate desfășurată pană în 2016 când a susținut teza ultimul dintre cei 16 doctoranzi pe care doamna profesoara i-a condus. Ca o încununare a activității remarcabile în domeniul materialelor în anul 2004 a fost cooptată ca Membru de onoare al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România, secţia Ştiinţa şi Ingineria Materialelor.

Pentru competenţa profesională și spiritul managerial manifestat, a fost aleasă în multe funcţii manageriale. Astfel, în perioada 1992-2000 a fost decan al Facultăţii de Metalurgie, iar în perioada 1990-1996 a fost şef de catedră. Doamna profesoara Elena DRUGESCU fost membru în Senatul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi în perioada 1981–2003 și membru al Consiliului Profesoral al Facultăţii de Mecanică și apoi al celei de Metalurgie, din 1977 până în 2003.

D-na Profesor Elena Drugescu este nu numai un nume, o personalitate științifică la vârf în domeniul Materialelor, dar este și un om cu o vastă cultură generală, cu un fin simț al umorului și un deosebit talent de vorbitor, care știe să prezinte plăcut și interesant orice subiect abordat.

Festivitatea va avea loc miercuri, 1 februarie 2017, începând cu ora 11.00, în Sala Senatului.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email