UGAL

Foto Eveniment
Centrul de Documentare Europeană și Analiză de Marketing pentru Industrie și Economie (CDEAMIA), coordonat de D.E. Zeca, (http://cdeamia.wix.com/ro) a organizat  în  Sala Senatului UDJG, în data de  14 decembrie 2016, workshopul internațional cu tema:  Globalization Remodels the Way We Learn, Teach, Relate to One Another, Work and Do Business.

Invitatul special a fost cercetătorul indian dr Pradeep Kumar. În deschidere a vorbit doamna prof. univ. dr. Gabriela Bahrim, prorectorul UDJG. 

Au susținut prezentări deosebit de interesante prof.dr.ec.ing. Silvius Stanciu, Radu Oprea – vicepreședintele Consiliului Național al  Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii, prof.dr.ing. Anca Nicolau, Nina Irimia (ADR SudEst), prof.univ.dr. Alexandru Căpățînă, dr. Eva Cojocaru. Moderatoarea evenimentului a fost doamna Ecaterina Zeca.

Concluziile desprinse în urma discuțiilor purtate relevă faptul că fenomenul numit Globalizare remodelează fața socio-economică a majorității țărilor din lume. Ceea ce se întâmplă azi este o fuziune care conduce la estomparea  granițelor dintre sferele biologice, tehnologice, digitale.

Revoluția digitală a produs conectarea oamenilor de știință, mediului educațional, financiar, furnizorilor și a consumatorilor, astfel încât viteza de propagare a informațiilor și inovațiilor este una așa cum omenirea nu a mai cunoscut vreodată.

Procesul este unul în desfasurare, Globalizarea, dar și a Patra Revoluție Industrială  fiind  în același timp cauză și efect.
 
Raspunsul la aceste provocări trebuie să fie unul integrat și să implice toate mediile: academic, economic, tehnologic, antreprenorial și social. Sunt necesare interacțiuni și colaborări pentru a crea sinergii  care să permită țărilor să participe și să beneficieze de  transformările în curs.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email