UGAL

Foto prezentare
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, cu sediul în Galați, Str. Domnească, Nr. 47, în calitate de beneficiar, derulează începând cu data de 01 septembrie 2016 proiectul de transfer de cunoștințe intitulat „Transfer de cunoștințe privind creșterea eficienței energetice și sisteme inteligente de putere”, acronim CRESC-INTEL, având ca finalitate transferul de cunoștințe către întreprinderi. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea transferului de cunoștințe tehnologice și de personal cu competențe în Cercetare, Dezvoltare și Inovare (CDI) între Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și întreprinderi care dezvoltă afaceri în domeniul energiei electrice cu rezultate cerute de piață.

Proiectul vizează constituirea de parteneriate între Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și întreprinderile interesate să obțină cunoștințe, inclusiv abilități și competențe, privind creșterea eficienței energetice și sisteme inteligente de putere, în vederea obținerii unei soluții competitive, tehnice și economice, pentru un sistem inteligent, de tip Filtru Activ de Putere (FAP).

Valoarea totală a proiectului este de 16.560.875,04 lei, din care asistență financiară nerambursabilă solicitată de 11.768.320,20 lei din Programul Operațional Competitivitate.

Rezultatele prevăzute în cadrul proiectului sunt: 10 contracte încheiate cu întreprinderi, 3 contracte încheiate cu IMM-uri, 4 contracte încheiate cu întreprinderi care au solicitat sprijin pentru introducerea de produse noi pe piață, 4 contracte de colaborare de tip Cercetare Dezvoltare (CD) încheiate cu întreprinderi, 18 lucrări științifice publicate împreună cu întreprinderile, 1 loc de muncă nou creat, formularea unei cereri de brevet și atragerea de cheltuieli private în valoare de 4.791.854,84 lei.

Universitatea își propune să organizeze, în perioada imediat următoare, 5 workshop-uri, la care să participe întreprinderi interesate cu preocupări în domeniul eficientei energetice.

Universitatea din Galați își propune realizarea unui produs inovator în parteneriat cu întreprinderi, Filtru Activ de Putere (FAP), care va prezenta un model matematic de comandă mai simplu (mai puține semnale achiziționate din proces) ceea ce implică echipamente de comandă cu resurse hardware mai simple respectiv costuri mai mici. Prin utilizarea FAP se poate exploata rezerva de energie electrică reprezentată de consumul neliniar al acesteia. Astfel, se poate aduce o economie importantă de energie electrică prin instalarea de FAP la bornele consumatorilor importanți de energie electrică. Reducerea consumurilor de energie electrică conduce la o economisire importantă de energie electrică și la o creștere a perioadei de viață a instalațiilor electroenergetice care alimentează cu energie electrică întreg lanțul de utilizatori.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email