UGAL

Brad-Engineering 2015
Concursul cu premii „Brad-Engineering”, celebrează Crăciunul în spiritul generos al acestei sărbători și contribuie la promovarea capacității creative, a ingeniozității, inventivității și a abilității de lucru în echipa studenților. Brazii creați vor fi donați către grădinițe, școli, licee, cămine de bătrâni. Cei care doresc, pot să achiziționeze brazii direct de la echipele de studenți, putând aprecia astfel realizările lor.

Concursul presupune parcurgerea a două etape: Realizarea și expunerea brazilor neconvenționali şi donarea exponatelor.

Organizatori sunt Asociația Absolvenților Facultății de Mecanică din Galați (AAFMG) ș Facultatea de Inginerie. La concurs se pot înscrie echipe formate din patru studenți  și un cadru didactic consultant! Concursul este deschis tuturor studenților Universității „Dunărea de Jos” din Galați.
 
Fiecare echipă participantă va crea un brad neconvențional de Crăciun, cu o înălțime de maximum 2 metri (inclusiv suportul) și care nu va avea printre decorațiuni lumânări, artificii sau alte obiecte inflamabile sau pirotehnice. Materialele din care vor fi confecţionați brazii trebuie să fie rezistente şi bine asamblate, astfel încât să nu se deterioreze şi să permită un transport ușor și sigur. 
 
Fiecare brad va avea un suport care să asigure stabilitatea structurii. Pentru un aspect mai spectaculos al bradului, realizatorii pot să prevadă în construcţia acestuia și un sistem de iluminare, care trebuie probat în momentul transmiterii acestuia la donatar.

În ziua de 28 noiembrie 2016, între orele 10.00 – 20.00, creaţiile echipelor participante vor fi aduse la Facultatea de Inginerie, str. Domnească 111, holul corpului D, parter, pentru a se amenaja expoziția. Lansarea oficială a concursului va avea loc în cadrul unei festivități, în ziua de 29 noiembrie 2016, începând cu ora 12.00. Studenţii, ai căror brazi participă în proiect, sunt invitaţi să participe la Conferinţa de presă prilejuită de lansarea expoziţiei.

Jurizarea se va desfăşura pe data de 5 decembrie (orele 10.00-16.00). Echipele declarate câștigătoare (locul I, locul II, respectiv locul III) vor fi recompensate de AAFMG, cu premii în valoare de 400 lei, 300 lei, respectiv 200 lei.

Vor fi acordate și trei premii speciale. Pot fi acordate premii speciale și de către alți sponsori.

Juriul va fi format din Cătălin Fetecău – Președinte, Georgiana Dorașcu – Președintele Liga Studenților UDJ Galați, Mioara Enache – Inspector Școlar General ISJ Galați, Dan Basarab Nanu – Directorul Muzeului de Artă Vizuală Galați, Cosmin Ilie – Directorul Muzeului Istoriei Culturii şi Spiritualităţii Creştine Galați, Ilie Zanfir – Directorul Bibliotecii V. A. Urechia Galați, David Sava –  Preşedinte al Filialei Galaţi a Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Acordarea premiilor se va face pe data de 6 decembrie 2016, ora 14.00, în mod festiv, cu participarea autorilor, susținătorilor, invitaților și reprezentanților mass-media. 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email