UGAL

Foto dechidere TransMed 2016
În perioada 6-11 noiembrie 2016 se desfășoară ediția de toamnă a proiectului de mobilități studențești „TransMed”, organizat de Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România, ce oferă studenților de la specializarea medicină generală, anii de studiu II-VI, oportunitatea unui schimb de experiență, timp de o săptămână, în alt centru universitar al țării și nu numai.

Orașele vizate sunt: București, Cluj, Brașov, Timișoara, Craiova, Iași, Sibiu, Galați, Oradea, Târgu Mureș, dar și Chișinău.
Astfel, la Galați, Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați va găzdui un număr de 18 studenţi  din Târgu-Mureș și Chișinău, pe care îi vor familiariza cu modul de desfășurare a cursurilor și laboratoarelor, iar pe lângă programul educațional, voluntarii Societăţii Studenţilor Medicinişti Galaţi (SSMG) au pregătit pentru oaspeţi și un program social care să pună în valoare viața studentului medicinist gălățean.
 
Proiectul „TRANSMED” a debutat la Galați încă din 2009, având 2 ediții: una de primăvară (luna martie) şi una de toamnă (luna noiembrie), iar numărul studenților ce aleg centrul nostru universitar este în creștere an de an.

Deschiderea oficială a săptămânii „TransMed” a avut loc luni, 7 noiembrie 2016, ora 10:00, în Sala Senatului Universitatății „Dunărea de Jos” din Galați, iar participanții acestui proiect au fost întâmpinați de personalități de seamă ale instituției de învățământ superior: Domnul Conf. dr. ing. Ștefan Baltă, prorectorul cu  Strategii universitare, managementul calității și relația cu studenții, domnul Președinte al Senatului Universitar, Prof. dr. ing. Lucian Puiu Georgescu și domnul Prodecan al Facultății de Medicină și Farmacie, Conf. dr. Ciprian Dinu, care le-au urat bun venit oaspeților și le-au adus în lumină un scurt istoric al Universității și Facultății de Medicină și Farmacie din orașul nostru.

De asemenea, în urma unor repartizări pe baza punctajelor obținute conform unor criterii stabilite la nivel național, 3 dintre studenții gălățeni au fost acceptați în centrul universitar din Târgu-Mureș pentru un astfel de schimb de experiență. 

„Avem o mulţime de posibilităţi de a deveni profesionişti în domeniul ales, iar aceste schimburi interuniversitare ajută studenții să conștientizeze stadiul de pregătire de care dispun alte Facultăți de Medicină, dar și să socializeze cu viitori medici, ca și ei”, a declarat Vitalie Rusu, vicepreședinte SSMG.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email