UGAL

Afiș eveniment
Casa de Cultură a Studenților din Galați organizează în zilele de 4 și 5 noiembrie 2016 Festivalul Național Studențesc de Teatru Contemporan „ActFest”, ediția a IV-a, la care participă trupe de teatru afiliate caselor de cultură studențești din țară.

Este o competiție cu premii, ce se va desfășura pe două categorii – amatori și, respectiv, școli de teatru, având următoarele secțiuni: a) Interpretare – monolog, scenetă, piesă de teatru; b) secțiunea Creație – texte scrise de studenți (piesă de teatru, scenetă, monolog) prezentate în concurs sub formă de spectacol.

La ediția din acest an participă trupe de teatru din cinci centre universitare: Brașov, Cluj Napoca, Craiova, Iași și Galați. Festivalul va începe vineri, 4 noiembrie, la ora 16,00 și se va încheia sâmbătă, la ora 20,30, cu Gala de premiere.

Sunt 13 momente în concurs, ce se vor desfășura atât în Sala „Dimitrie Cuclin”, a Liceului de Arte, cât și în Sala Studio a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”. Juriul este alcătuit din actorii Vlad Vasiliu și Aureliu Bâtcă, scriitorii Victor Cilincă și Angela Ribinciuc, precum și profesoara Daniela Nistor, de la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin”.

Se vor acorda premii pentru cea mai bună actriță/cel mai bun actor în rol principal/secundar, pentru cel mai bun monolog, pentru cel mai bun spectacol, pentru creație, pentru regie, pentru scenografie, pentru originalitate, dar și Marele Premiu al festivalului.

Organizatorii evenimentului sunt Casa de Cultură a Studenților din Galați, cu finanțarea Ministerului Tineretului și Sportului, având ca parteneri Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin”, Librăria Humanitas Galați, Yves Rocher France și Liga Studenților Galați.

Intrarea este liberă la toate spectacolele.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email