UGAL

Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor reprezintă una dintre facultățile de referință ale Universității „Dunărea de Jos” din Galați, care se bucură de o largă recunoaștere internă și internațională. În cei peste 75 de ani de la înființare, Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor a dobândit o bogată tradiție în educație și cercetare, având un corp de specialiști apreciați în lumea academică din țară și străinătate, ale căror rezultate au contribuit la dezvoltarea sectorului alimentar din România.

În data de 16 octombrie 2024 – Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați marchează Ziua Mondială a Alimentației printr-un eveniment special, dedicat elevilor și studenților, cu tema „Ziua Internațională a Alimentației – O punte între elevi și studenți”.

Acest eveniment se va desfășura în cadrul facultății și va aduce împreună elevi de liceu, studenți, cadre didactice și specialiști din domeniul alimentar. Obiectivul principal al evenimentului este acela de a promova importanța educației alimentare, a inovației în domeniul tehnologiei alimentare și de a încuraja viitoarele generații să se implice activ în găsirea de soluții sustenabile pentru provocările globale legate de securitatea alimentară.

Evenimentul își propune să creeze un cadru de colaborare și schimb de idei între elevii din liceu și studenții facultății, pentru a le oferi o imagine clară asupra oportunităților academice și profesionale din domeniul științei alimentelor.

Programul evenimentului va include:

  • Ateliere interactive:

1. Principiile nutriției raționale;

2. Ambalaje alimentare sustenabile;

3. Extracția materialului genetic din banane în trei pași;

4. Identificarea fraudelor alimentare;

5. Peștele - prieten sau dușman!

  • Concurs tematic adresat elevilor și studenților, menit să stimuleze creativitatea și interesul pentru știința alimentelor.

Ziua Mondială a Alimentației este un moment important pentru a reflecta asupra rolului esențial al alimentației în viața fiecăruia dintre noi.

Prin acest eveniment, dorim să întărim legătura între elevi și studenți, să le oferim o platformă de interacțiune și să le arătăm importanța științei și ingineriei alimentelor în contextul provocărilor actuale.

Vivat, Crescat, Floreat, Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor!

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email