UGAL

La standul Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României de la Salonul Auto București 2024 poate fi văzut și unul dintre proiectele remarcabile ale studenților de la Facultatea de Inginerie de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați: este vorba despre un kart cu motor în patru timpi, proiectat să răspundă provocărilor tehnice și economice din industria auto. Kartul este gestionat de echipa Danube Pistons, înființată în 2017 de cinci studenți de la Facultatea de Inginerie.

Kartul este construit de studenții gălățeni de la Facultatea de Inginerie (Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați - UDJG), sub îndrumarea specialiștilor de la Centrul de Excelență Prelucrarea Polimerilor. În 2018, acesta a participat, însoțit de piloți-studenți la Challenge Kart Low Cost, competiție la care a reușit o clasare pe podium (locul al treilea).

Kartul realizat de studenții gălățeni respectă constrângeri tehnice și economice ale pieței auto actuale, dar este construit la scară redusă, într-un fel de replică la viața reală. Vehiculul a trecut proba fiabilității, după mai multe încercări de viteză, anduranţă și îndemânare a piloților.

Implicarea tinerilor în construcțiile auto a atras alături de Facultatea de Inginerie tot mai mulți parteneri din rândul producătorilor auto. Aceștia consideră că este o colaborare de tip câştig-câştig, în care fiecare parte îşi aduce aportul.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email