UGAL

Încă de la înființarea Facultății de Studii Economice în cadrul Universității din Galați (1990), aceasta a fost învestită cu dreptul de a organiza studii de doctorat științific în domeniul economic, punându-se accent pe creația şi cercetarea științifică avansată, cu scopul dezvoltării de cunoștințe, competențe şi abilități cognitive necesare formării de specialiști cu înaltă calificare în domeniu.

Au fost derulate stagii doctorale în cotutelă cu universități de prestigiu din străinătate, iar în cadrul programului de burse doctorale Eugen Ionesco, au beneficiat de stagii de cercetare doctoranzi şi post-doctoranzi din universități francofone.

Începând cu anul 2012, domeniile de doctorat Economie și Management au intrat în structura Școlii Doctorale de Științe Socio-Umane, din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, ca instituție organizatoare de studii de universitare de doctorat.

La distanță de 34 de ani, dezvoltându-se continuu, actuala Facultate de Economie și Administrarea Afacerilor asigură pregătire doctorală în trei domenii de specializare: Economie, Management și Marketing, peste 170 de titluri de doctor fiind obținute de la înființare până în prezent. Colectivul de cadre didactice universitare conducătoare de doctorat este format din 18 membri, cercetători dedicați, cu experiență și vizibilitate internațională dovedite.

Începând cu data de 20 septembrie 2024, prin decizia Rectorului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, s-a înființat Școala Doctorală de Științe Economice, care va continua tradiția în performanță a studiilor universitare de doctorat în domeniul economic.

VIVAT, CRESCAT, FLOREAT!

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email