UGAL

Anunțăm comunității academice lansarea publicației științifice Journal of Agriculture and Rural Development Studies (JARDS), ISSN 3061-2756.

Revista este disponibilă online, fiind accesibilă pe site-ul https://www.jards.ugal.ro. Sunt prevăzute 4 numere/an, în sistem open access, fără taxă de publicare pentru autori, articolele având alocat DOI. Revista va fi indexată în baze de date internaționale, asigurând astfel vizibilitate și recunoaștere globală pentru cercetările publicate.

Jurnalul este rezultatul unui efort colectiv realizat de cercetătorii din cadrul Domeniului de doctorat „Inginerie și management în agricultură și dezvoltare rurală”, coordonat de editorul-șef, prof. univ. dr. ec. dr. ing. habil. Silvius STANCIU.

Dezvoltarea programului doctoral Inginerie și Management în Agricultură și Dezvoltare Rurală, înființat pentru prima dată în România la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați (2016), a condus la necesitatea unei publicații care să valorifice rezultatele studiilor de specialitate. JARDS se angajează să fie o platformă deschisă comunității academice internaționale pentru diseminarea cercetărilor inovatoare valoroase, oferind oportunități de publicare specialiștilor și cercetătorilor în domeniu.

Tematica revistei include cercetări multidisciplinare din domeniul agricultură și managementul activităților agricole, dezvoltare rurală durabilă, tehnologii agricole inovative, sustenabilitate și digitalizare în domeniul agricol, impactul schimbărilor climatice asupra producției agroalimentare, securitate alimentară, agroecologie, agricultura urbană, biodiversitate agricolă, agroturism, procesarea și comerțul produselor agricole etc.

„JARDS contribuie la creșterea vizibilității internaționale a cercetărilor desfășurate în cadrul universității noastre și sprijină dezvoltarea unei rețele de colaborare între comunitățile academice academice și de afaceri. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea revistei și la apariția primului număr”, a declarat prof. univ. dr. ing. Silvius Stanciu, Editor-șef, Journal of Agriculture and Rural Development Studies.

 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email