UGAL

Proiectul MACII – UDJG, Măsuri Asistive Concrete, Integrare și Incluziune în Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, este într-o nouă etapă de desfășurare. Majoritatea indicatoarelor tactile au fost deja montate în spații ale Universității, respectiv: Campusul Științei, sediul central (Corp U) și sediul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor.

Până la acest moment, a fost finalizată și procedura de achiziție privind „Sistem de ghidare audio pentru nevăzători și sistem amplificare sunet pentru hipo-acuzici în vederea modernizării și dotării unor spații în cadrul proiectului Măsuri asistive concrete, integrare și incluziune în Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați CNFIS-FDI-2024-F-0023”, fiind în curs de implementare sistemul Step-Hear. Este cunoscut faptul că Step-Hear este o soluție inteligentă care asigură orientarea în spațiul înconjurător pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Având la bază tehnologia Bluetooth și a senzorilor de proximitate, sistemul Step-Hear este capabil să furnizeze informații, în format audio, persoanelor cu deficiențe de vedere, ajutându-le în explorarea spațiului fizic.

Proiectul vizează domeniul 8 – SUSȚINEREA PARTICIPĂRII ȘI ACCESULUI STUDENȚILOR CU DIZABILITĂȚI LA PROCESUL EDUCAȚIONAL și a fost câștigat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați în cadrul competiției de proiecte finanțate din Fondul de Dezvoltare Instituțională destinat universităților de stat, competiție lansată de către Ministerul Educației și coordonată de Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior, la începutul acestui an.

Scopul acestui proiect este de a promova accesul egal și participarea activă a tuturor studenților la viața academică și la oportunitățile oferite de universitate, indiferent de diferențele lor individuale sau de capacitățile lor. Acest proiect urmărește să creeze un mediu educațional inclusiv și să ofere suport adecvat pentru studenții cu dizabilități sau nevoi speciale.

Prin implementarea acestui proiect, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați își propune să devină un model de excelență în promovarea incluziunii și a accesului echitabil la învățământul superior, contribuind astfel la dezvoltarea unei societăți echitabile și mai incluzive.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email