UGAL

În data de 19 iulie 2024, în incinta Aulei Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, s-a desfășurat cea de-a XVII-a reuniune a cercetătorilor francofoni, laureați ai Programului de Burse Doctorale și Post-doctorale „Eugen Ionescu”, eveniment organizat de Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) – Filiala Europa Centrală și de Est și Ministerul Afacerilor Externe.

La reuniune au fost prezenți bursierii programului, reprezentanții universităților române care găzduiesc cercetători francofoni și reprezentanți AUF România.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a fost reprezentată de doamna prof. univ. habil. Rodica-Mihaela DINICĂ, coordonator instituțional al programului pentru UDJG, împreună cu cei 10 cercetători care provin din țări precum Benin, Burkina Faso, Egipt, Gabon, Guinea, Mali și Togo și care au avut ocazia de a desfășura un stagiu de cercetare de 3 luni la UDJG.

La reuniune au participat:

  • Domnul Sergiu NISTOR, Consilier Prezidenţial, Reprezentantul personal al Președintelui României pentru Francofonie;
  • Domnul Traian HRISTEA, Secretar de Stat, Ministerul Afacerilor Externe;
  • Domnul Eric POPPE, Reprezentant al OIF pentru Europa Centrală și de Est;
  • Excelența Sa domnul Hassan ABOUYOUB, Ambasador al Regatul Marocului în România, Președinte GADIF;
  • Doamna Mireille RĂDOI, Director General, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, București;
  • Domnul Mihnea COSTOIU, Rectorul Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București;
  • Domnul Mohamed KETATA, Director Regional, AUF-Europa Centrală și de Est.

Anul acesta, AUF România a înregistrat 566 de candidaturi pentru cele 120 de burse disponibile, respectiv 67 de burse pentru stagii doctorale și 53 de burse pentru stagii postdoctorale. Iar în acest an, beneficiarii burselor, care provin din 27 de țări diferite, își vor desfășura stagiile în 25 de universități românești, membre ale Agenției Universitare a Francofoniei.

Programul de burse doctorale și post-doctorale „Eugen Ionescu” are drept obiectiv susținerea cercetătorilor și doctoranzilor din universitățile membre ale AUF din țările membre ale Organizației Internaționale ale Francofoniei și Algeria, pentru a beneficia de un stagiu științific pentru o perioadă de 3 luni în cadrul unei instituții de învățământ superior din România, parteneră a programului. Aceste burse permit cercetătorilor să-și perfecționeze competențele în domeniul lor de cercetare în cadrul unei universități membre ale AUF din România. Programul este finanțat de către guvernul României și implementat de către Agenția Universitară a Francofoniei în Europe Centrală și de Est.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email