UGAL

Doi tineri doctoranzi ai Şcolii Doctorale de Inginerie mecanică și industrială din cadrul Universității ”Dunărea de Jos” din Galați au expus și susținut lucrările lor științifice în cadrul Expoziției Internaționale de Inventică „Inventica 2024”, derulată la Iași, între 3 și 5 iulie.

Organizată de Fundația științifică și a culturii inovaționale, Institutul Român de Inventică – „IRIIS”, sub îndrumarea domnului prof. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin de la UniversitateaTehnică “Gheorghe Asachi” din Iași, Expoziția a oferit cu generozitate toate condițiile necesare prezentării lucrărilor științifice ale participanților.

Adriana-Madalina Turcanu (Constantinescu) a prezentat lucrările „Influența încărcării ciclice asupra proprietăților mecanice de indentare ale compozitului de restaurare Admira Fusion” și „Ambalajele alimentare biodegradabile pe bază de biomasă de drojdie care funcționează cu compuși antimicrobieni și celuloză bacteriană”, iar Cristian Țilea a venit cu lucrările „Tehnologia iluminării prin structurile lemnoase” și „Finisări prin acoperiri cu rășini a suprafețelor printate 3d cu tehnologia FDM”. Prezentările au fost însoțite de expunerea lucrărilor proiectate și produse în Atelierul de creație „Tilia Art Light”.

Adriana-Madalina Turcanu (Constantinescu) elaborează Teza de doctorat cu tema: „Determinarea proprietăților mecanice ale materialelor dentare utilizand tehnica de micro și nano indentare”, în vreme ce Cristian Țilea elaborează tema de doctorat „Cercetări teoretice și experimentale privind imprimarea 3D a unor structuri organice”. Ambii doctoranzi îl au ca îndrumător pe domnul prof. univ. dr. ing. Cătălin Fetecău.

Fiecare dintre cele patru lucrări susținute în fața comisiilor de evaluare din cadrul evenimentului științific de la Iași a fost premiată cu medalia de aur.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email