UGAL

Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi în colaborare cu Serviciul Județean Anticorupție Galați din cadrul Direcției Generale Anticorupție și Agenția Națională de Integritate, organizează, zilele acestea, la Galați ediţia III-a a Școlii de vară pe tema integrității și transparenței în cadrul administrației publice și a prevenirii și a combaterii corupției.

Evenimentul, ajuns la cea de a treia ediție, a devenit o deja o tradiție a facultății și este foarte apreciat de studenți.

La deschiderea școlii de vară, alături de reprezentanții organizatorilor (domnul prof.univ. dr. habil. George Cristian Schin – Prorector al Universității „Dunărea de Jos” din Galați, doamna conf. univ. dr. Andreea Elena Matic – Director al Departamentului de Științe Administrative și Studii Regionale, domnul Ionuț Pîndaru, inspector de intergritate în cadrul Agenției Națională de Integritate, domnul inspector principal Marius Scutaru - Șeful Serviciului Județean Anticorupție Galați și domnul comisar de poliție Alexandru Frumușelu, Serviciul Județean Anticorupție Galați) au participat domnul prof.univ.dr.habil. Marian Barbu rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, domnul lect.univ.dr. Dragoș Mihail Daghie - Decanul Facultății de Drept și Științe Administrative și domnul Doru Leonte, consilier Primăria Municipiului Galați col.rezv/ec.

Lucrările primei zile au debutat cu o prelegere extrem de interesantă susținută de domnul inspector de integritate Ionuț Pîndaru, urmată de alte două prezentări referitoare la infracțiunile comise de funcționari publici (doamna lect.univ.dr. Gabriela Popescu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați) și la etica și integritate funcționarului public (domnul Doru Leonte, consilier Primăria Municipiului Galați col.rezv/ec). La finalul fiecărei prezentări au avut loc discuții interesante, sesiuni q&a.

În cea de a doua zi, pe 4 iulie 2024, activitățile se vor desfășura la sediul Serviciului Județean Anticorupție Galați, vor consta din prezentări, jocuri de rol și exerciții și vor fi susținute de domnul comisar de poliție Alexandru Frumușelu (etica individuală, dilemele etice, obligația de sesizare și omisiunea sesizării) și domnul judecător Sorin- George Munteanu (valori personale vs. valori profesionale).

La finalul școlii de vară participanții vor primi diplome de participare și de absolvire din partea organizatorilor.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email