UGAL

Academicianul Eugen Rusu, directorul CSUD, este singurul român inclus în panelurile Consiliului Consultativ pentru Știință al Academiilor Europene (EASAC). Nominalizarea a fost făcută de Academia Română, care l-a propus pe domnul profesor Eugen Rusu pentru Panelul de coordonare al energiei EASAC.

Această nominalizare este susținută de Prof. Dorel Banabic, Președintele Secției de Științe Tehnice a Academiei Române și Prof. Marius Andruh, Vicepreședinte al Academiei Române și membru al Consiliului EASAC.

Confirmarea Consiliului a venit zilele trecute: „Suntem încântați să primim nominalizarea dumneavoastră din partea Academiei Române pentru a vă alătura Comitetului de coordonare al energiei EASAC și am plăcerea să vă informez că aceasta a fost acceptată”, a răspuns dr. William Gillett, director în cadrul EASAC Energy Programme.

Consiliul Consultativ pentru Știință al Academiilor Europene reprezintă o voce autorizată a consilierilor științifici din UE și cuprinde 29 de academii naționale de știință ale țărilor membre. EASAC are 3 paneluri: Bio-științe, Energie și Mediu, compuse, la rândul lor, din oameni de știință de renume internațional.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email