UGAL

Proiectul educațional „Uniți prin Sport și Mișcare” aduce o abordare incluzivă în promovarea valorilor precum acceptarea, apartenența la grup, solidaritatea, depășirea barierelor interumane, respectul și toleranța în școli. Parteneriatul dintre Unversitatea „Dunărea de Jos” din Galați, prin Facultatea de Educație Fizică și Sport Galați, Școala Profesională Specială „Emil Gârleanu”, cu structura Școala Profesională Specială „P. P. Neveanu” Galați, Școala Gimnazială nr. 29 Galați și Special Olympics România face posibil acest lucru, prin derularea unor activități ce au ca scop crearea unui mediu școlar incluziv pentru elevii cu și fără dizabilități și cerințe educative speciale.

Pornind de la grupele mici de vârstă, unde educația incluzivă este îmbrățișată cu multă ușurință, echipa proiectului a organizat și desfășurat anul acesta universitar următoarele activități:

  • Incluziunea prin mișcare, activitate dedicată elevilor din învățământul primar în decembrie;
  • Ziua Mondială a Sindromului Down, sărbătorită prin activități mortice adaptate în rândul elevilor din ciclul gimnazial în martie;
  • Incluziune prin baschet unificat, o competiție de baschet 3x3 în luna mai;
  • Drumeție, Aventură și Incluziune, o zi cu drumeție, atelier cu tehnici de campare și supraviețuire în natură și picnic în Munții Măcin, în iunie.

Va urma o nouă serie de momente și experiențe care vor continua să propună o diversitate de experiențe bazate pe colaborare, dezvoltarea potenţialului psiho-motric și integrare social.

Cel mai valoros partener al echipei de implementare a fost echipa de voluntari a facultății, care au simțit nevoie constantă de implicare în crearea unui mediu incluziv și empatic pentru elevii cu dizabilități și cerințe educative speciale.

Vom continua să contribuim cât putem la crearea unei lumi mai bune. Echipa proiectului: Prof. kinetoterapeut Mârșiu Cătălina, Prof. Andronic Florin, Conf. dr. Iconomescu Teodora, Conf. dr. Ciocoiu Lucica, Conf. dr. Stoica Leonard, Lect. dr. Dobre Andreea, Asist. dr. Olaru Bogdan.

Mulțumim Asocciației Părinților Copiilor Surzi SAM „P. P. Neveanu”, Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir” și Sportul Ilustrat.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email