UGAL

Facultatea de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Medicină și Farmacie și Academia Olimpică Română, filiala Galați au semnat un partneriat pentru organizarea proiectului educațional „Sport pentru toți: sănătate, siguranță și abilități de prim ajutor în accidentările sportive”. Activitățile propuse au temă sportivă și urmăresc promovarea idealurilor și valorilor olimpice prin meținerea unui stil de viață sănătos prin practicarea efortului fizic, informarea cu privire la manevrele de prim-ajutor în caz de accidentări sportive.

Proiectul interdisciplinar debutează cu un workshop de consiliere privind beneficiile efortului fizic asupra studenților, susținut de organizatorii proiectului. Apoi, studenții Facultății de Medicină și Farmacie de la specializarea „Asistență Medicală Generală” și studenții de la Facultatea de Educație Fizică și Sport vor realiza demonstrații și dezbateri pe următoarele teme:

- Fair-Play în Sport: Contra discriminării și dopajului;

- Beneficiile efortului fizic la locul de muncă;

- Monitorizarea nivelului de fitness prin utilizarea tehnologiei și aplicațiilor;

- Primul ajutor în caz de accidentare în sala de sport;

- Metoda Heimlich/folosirea greutății propriului corp;

- Primul ajutor în caz de fractură la sportivi;

- Hipoxia în sala de sport/dozarea corectă a efortului.

Acțiunea se va desfășura la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, cu sediul în Str. Gării nr. 63-65, în sala A 210, marți 16.04.2024 începând cu ora 10:00 și vineri 19 aprilie, începând cu ora 15:00.

Organizatorii speră ca activitatea va contribui la formarea personalității în spiritul experiențelor interactive, educându-i pe studenți spre valențele formative ale unei vieți sănătoase.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email