UGAL

În perioada 15-16 decembrie 2023, Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor a organizat workshopul Dezvoltarea competențelor verzi - o cerință esențială pentru un viitor sustenabil în industria laptelui, în cadrul proiectului ERASMUS AEDIL-CoVE European Dairy Excellence, la care au participat 17 elevi de la Colegiul Vasile Lovinescu, Fălticeni și 18 cadre didactice de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară din Suceava, Liceul Tehnologic Dorna Candreni, Colegiul Petru Mușat din Suceava, Colegiul Andronic Motrescu din Rădăuți și Colegiul Vasile Lovinescu din Fălticeni.

La sosire, grupul de elevi și profesori din jud. Suceava condus de prof. Monica Crețu a fost întâmpinat, cu căldură, de prof. dr. Nicoleta Stănciuc, prodecan al facultății Știința și Ingineria Alimentelor și a efectuat o vizită în Laboratorul de Imprimare 3D al Facultății de Inginerie și la platforma BioAliment-TehnIA.

În ziua de 16 decembrie, programul a cuprins dezbateri interactive cu temele: Competențele verzi; Regândirea strategică a proceselor din industria laptelui; Inovare și sustenabilitate în valorificarea zerului, organizate de prof. dr. Daniela Borda, conf. dr. Loredana Dumitrașcu și lector dr. Iulia Bleoancă de la Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Elevii și cadrele didactice din Suceava s-au bucurat de schimbul de experiență și de atmosfera de sărbătoare a orașului Galați.

workshop sia 2

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email