UGAL Logo

UGAL

Ambasada Franței în România, Institutul Francez din România, Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) și Camera Franceză de Comerț și Industrie în România (CCIFER) au organizat, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, cu ocazia Zilei Mondiale France Alumni, „Forumul carierelor și studiilor francofone în România”.

Evenimentul a fost deschis în prezența ES Laurence Auer, Ambasadoarea Franței la București și s-a desfășurat în zilele de 19 și 20 mai 2023 în incinta Institutului Francez din capitală. Forumul a fost organizat în cadrul evenimentelor dedicate primei ediţii a Zilei Mondiale France Alumni. Mai mult, cu ocazia acestui eveniment a fost lansată ediția 2023 a Ghidului filierelor universitare francofone din România – Guide des filières universitaires francophones en Roumanie.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaṭi a propus un stand de promovare la care au participat conf. dr. Ana-Elena Costandache de la Facultatea de Litere, Claudia Lupu de la Biroul de Cooperare internaţională, studenți străini și extensiuni universitare și Florentina Gavrilă de la Biroul de relații cu studenți străini din cadrul UDJG. 

Studenții celor peste 100 de filiere universitare francofone din România au venit la Forum pentru a cunoaște mai bine miza învățării limbii franceze și perspectivele inserției profesionale în spațiul economic francofon din România și din lume. De asemenea, elevii români (mai ales cei care studiază în cadrul celor 25 de licee bilingve francofone din țară) au avut ocazia să cunoască îndeaproape meseriile francofone și oferta de muncă disponibilă pe piață.  În acest sens, evidențierea continuumului de la școală la viața profesională, trecând prin studiile de liceu și universitare, a reprezintat principala preocupare a tuturor partenerilor care au susținut acest Forum.

Participanţii au beneficiat de un program bogat în activități: standuri expoziționale ale firmelor, standuri expoziționale ale universităților, întâlniri ale responsabililor filierelor universitare francofone, spații de recrutare (contacte, interviuri, depuneri de CV), ateliere de reflecție, ateliere de formare și mese rotunde de schimb de experienţă cu France Alumni.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email