UGAL Logo

UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în calitate de partener, contribuie la implementarea proiectului inovativ EXPLORATIONS IN THE DIGITAL WORLD, alături de Konya Il Milli Egitim Mudurlugu (Konya – Turcia), Zeki Altindag Ilkokulu (Konya – Turcia), Crhack Lab Foligno 4D (Umbria, Foligno - Italia), Fundacja Eduvibes (Łódzkie Skierniewice – Poland) și Istituto Comprensivo A. Gemelli (Puglia Leporano – Italia). Scopul proiectului vizează utilizarea instrumentelor digitale în educația primară (WEB 2.0 și WEB 4.0).

În perioada 15-19 mai 2023, o delegație reprezentând Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Galați și Școala Gimnazială nr. 28 din Galați, a participat la programul de instruire și schimb de bune practici, desfășurat la Foligno, Italia, în cadrul proiectului amintit.

Pe durata celor cinci zile, participanții au exersat noi modalități de utilizare a mediului digital în vederea dezvoltării creativității și interdisciplinarității în învățământul primar. De asemenea, tehnicile și instrumentele prezentate sunt excelente modalități de stimulare a motivației elevilor pentru învățare. Ca urmare, acestea vor fi valorificate în continuare, în școlile partenere, organizându-se în acest sens, sesiuni de instruire la nivel local.  

Proiectul este finanțat prin programul ERASMUS+ și se va încheia pe 27.02.2024.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email