UGAL

Hala de microproducție pentru inginerie electronică și electrică, aflată în corpul J din Campusul Științei, Domnească 111, a fost inaugurată astăzi, prilej cu care prof. univ. dr. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul UDJG, a semnat și primul contract de parteneriat cu firma Blue Space Technology, pentru producerea de echipamente informatice moderne, care asigură protecție împotriva furtului de date.

Hala este destinată Facultății de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică din cadrul UDJG și va fi folosită pe o parte, de cadrele didactice din Facultate, doctoranzii și studenții de la programele de masterat, pentru cercetare, iar pe de altă parte, de către studenți, care vor veni să facă aici laboratoarele și stagiile de practică.

„Ne străduim să ne încadrăm în cerințele sistemului educațional modern, în care pregătirea practică a studenților, a specialiștilor și cercetarea se împletesc. Ne dorim să convingem companiile de vârf că se poate lucra cu UDJG, că avem know-how-ul și tehnologia necesară. Asta înseamnă că formăm specialiști pregătiți pentru piața muncii și că ne eficientizăm investițiile, Hala fiind o sursă de autofinanțare”, a declarat prof. univ. dr. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul UDJG.

„Suntem încântați de deschiderea pe care am găsit-o la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, dar și de resursele umane și materiale pe care le-am văzut aici. Începem un prim program de cercetare pentru producerea de echipamente Tempest, care protejează împotriva furtului de date”, a precizat Cristi Tănasă, dir. de Dezvoltare afacere în cadrul Blue Space Technology.

Hala este construită din veniturile proprii ale UDJG, dotarea integrală cu echipament de ultimă oră este făcută pe Proiectul de cercetare a Universității - DINAMIC, contract de finanțare 12PFE/2021, în valoare de 1,2 milioane de euro, care presupune și dotarea Centrului de microscopie electronică și a Halei ITP și service. Blue Space Technology, înființată în 2016, produce echipamente pentru industria de apărare românească.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email