UGAL

Facultatea de Litere din cadrul Universităţii „Dunarea de Jos” din Galaţi este onorată să primească, în perioada 1 mai-31 iulie 2023, doi bursieri „Eugen Ionescu”: Ibrahima Diawara, din Republica Mali, stagiar cu o cercetare postdoctorală în domeniul Didacticii limbii franceze, şi Jules Thérance Mihindou Mi-Moubamba, din Gabon, doctorand în anul III, cu o cercetare în domeniul Literaturii franceze.

Aceştia îşi vor desfăşura stagiile de lucru în secţia de lectură a bibliotecii Universităţii – un cadru modern, recent amenajat, unde vor avea acces atât la fondul de carte, cât şi la bazele de date internaţionale, la sala de lectură a Facultăţii de Litere, la Biblioteca Franceză „Eugen Ionescu” şi la Biblioteca „V. A. Urechia”, sub coordonarea dnei conf. dr. Ana-Elena Costandache.

Selectarea şi evaluarea candidaţilor s-a realizat pe baza unor criterii academice riguroase, cu sprijinul Agenţiei Universitare a Francofoniei – AUF, care a acumulat o experienţă bogată în acest domeniu.

Menţionăm că Programul „Eugen Ionescu” de burse doctorale şi de cercetare post-doctorală este un proiect românesc, ce presupune folosirea centralizată şi pragmatică a resurselor universitare ale Europei Centrale şi de Est, prin utilizarea expertizei Biroului regional al AUF.

Bursele de mobilitate urmăresc facilitarea circulaţiei persoanelor pentru:

  • creşterea numărului profesorilor şi cercetătorilor francofoni;
  • întărirea competenţelor ştiinţifice ale universităţilor francofone;
  • amplificarea volumului schimburilor ştiinţifice şi intelectuale;
  • încurajarea mobilităţii tinerilor din spaţiul francofon;
  • promovarea cercetării ştiinţifice în limba franceză pe scena internaţională;
  • dezvoltarea spaţiului universitar francofon.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email