UGAL

Concursul Tehnic Mihai Honorius Teodorescu - CMHT 2023, aflat la a IX-a ediție, a prezentat, şi anul acesta, un deosebit interes pentru elevii care studiază la liceele tehnologice, profil tehnic, clasele a XI-a şi a XII-a. Concursul s-a desfăşurat la Facultatea de Inginerie de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi. Competiţia este dedicată regretatului profesor Mihai Honorius Teodorescu, care a fost şi rămâne o personalitate academică impresionantă.

Distinsul profesor a fost mentorul a numeroase generaţii de studenţi şi profesori și a contribuit esenţial la realizarea fundamentului pe care s-a dezvoltat învăţământul tehnic superior gălăţean şi pe care s-au format specialişti recunoscuţi pe plan naţional şi internaţional. Mihai Honorius Teodorescu s-a născut la Buzău, la 17 august 1941, studiile superioare absolvindu-le în anul 1964, la Institutul Politehnic Braşov, Facultatea de Inginerie, specializarea Tehnologia Construcţiilor de Maşini. În calitate de şef de catedră, prorector şi rector, a iniţiat o serie de colaborări internaţionale, Facultatea de Inginerie din Galaţi fiind prima beneficiară a programului Tempus în România.

Elevii şi-au testat cunoștințele rezolvând un test grilă cu 30 de întrebări din tematica de studiu, fiecare întrebare având câte patru variante de răspuns, cu o singură variantă corectă.

La tradiționalul concurs regional s-au înscris 102 de elevi care studiază la liceele tehnologice, profil tehnic. Participanţii sunt elevi de liceu din judeţele Galați, Brăila și Tulcea.

Pe durata concursului au fost prezente 10 cadre didactice din învăţământul preuniversitar, 8 cadre didactice ale Facultăţii de Inginerie și 15 studenți de la aceeași facultate.

Au fost acordate cinci premii I, patru premii II, două premii III și două mențiuni pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a. Câștigătorii premiilor și mențiunilor vor fi scutiți de plata taxei de înscriere la Facultatea de Inginerie.

Premiul Special CMHT, pentru cel mai bun rezultat al unui elev din clasa a XII-a, a fost acordat lui Platon Mihai Alexandru, de la Liceul Tehnologic „Henri Coandă”, Tulcea. Acesta a fost acordat de Asociația Absolvenților Facultății de Mecanică din Galați și DMT MARINE EQUIPMENT SA Galați.

De altfel, Asociaţia Absolvenţilor Facultăţii de Mecanică din Galaţi a acordat premii în bani şi diplome de participare. A fost prezentată şi oferta educaţională a Facultății de Inginerie.

Concursul CMHT este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Județean Galaţi.

„Doresc să aduc mulţumiri doamnei inspector general şcolar Gina Brânzan, inspectorilor școlari participanți, profesorilor și colegilor mei care s-au implicat în buna desfășurare a acestui concurs”, a declarat prof. dr. ing. Cătălin Fetecău, președintele Concursului.

Acțiunea a avut rolul de a susține și promova preocupările Academiei de Științe Tehnice din România (ASTR) privind atragerea tinerilor către domeniul tehnic.

LISTA COMPLETĂ A PREMIILOR

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email