UGAL

În data de 7 mai 2023 s-a desfășurat la Slobozia Mare, raionul Cahul, Republica Moldova primul festivalul transfrontalier în cadrul proiectului „Dezvoltarea și promovarea turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre (raionul Cahul, Republica Moldova; raionul Reni, Ucraina și județul Galați, România)”.

La eveniment au participat câteva mii de oameni din lunca Prutului, reprezentanți ai autorităților locale și naționale din Republica Moldova, prestatorii de servicii turistice din cele trei regiuni transfrontaliere, dar și membrii echipei de proiect din partea IDIS „Viitorul”, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Consiliul Raional Cahul Comunitatea Teritorială Reni.

Intitulat „Festivalul din Luncă”, evenimentul s-a organizat pe malul Lacului Beleu și a debutat cu parada portului popular, prezentată de sute de tineri care au purtat cu mândrie hainele tradiționale din zona de baștină. Programul muzical-artistic a fost susținut de colectivele din raion, dar și invitați speciali care au întregit buna dispoziție cu muzică și dansuri populare pe tot parcursul zilei.

Eco expoziția de pictură, târgul de produse agricole, master class-ul cu meșterii populari și expoziția Politiei de Frontieră au fost doar câteva din atracțiile festivalului care au animat zona Lacului Beleu. Participanții la festival au avut ocazia să guste din bucatele cu specific local în cadrul atelierelor gastronomice, să facă drumeții sau plimbări cu barca, să observe păsările sau să tragă cu arcul, etc. Pentru cei mici s-a organizat echitație și o multitudine de jocuri interactive și alte activități ale cercetașilor.

Acest comunicat de presă a fost produs cu ajutorul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Dezvoltarea și promovarea turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre (raionul Cahul, Republica Moldova; raionul Reni, Ucraina și județul Galați, România)”, BSB-817 și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene. Pentru a afla alte detalii legate de proiect, ne puteți contacta la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email