UGAL

A treia ediție a Evenimentului „Open Gates - Open Minds” la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați s-a desfășurat online în perioada 1-2 februarie 2023. Târgul a prezentat oferta educațională instituțională către elevi de liceu, cadre didactice și părinți din România, Republica Moldova, Ucraina.

În cele două zile, cei interesați au vizitat virtual spațiile educaționale și de cercetare ale universității, au stat de vorbă cu profesori, studenți și absolvenți despre fiecare facultate, au aflat despre cariere de succes și au participat la cursuri, laboratoare, seminarii și prezentări interactive aflate pe conturile de pe rețelele sociale ale universității și ale celor 14 facultăți.

Evenimentul educațional a debutat pe 1 februarie, la ora 10.00 cu mesajul domnului prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, care a urat bun venit participanților virtuali și a menționat importanța evenimentului educațional, organizat de cea mai mare instituție de învățământ din sud-estul României. „Vă mulțumim că ne vizitați online, că vizualizați programele educaționale și de cercetare ale universității, suntem bucuroși că vă avem alături în aceste zile. Vă deschidem larg porțile și vă invităm să deveniți studenții noștri, într-o universitate europeană, cu standarde educaționale și de cercetare recunoscute la nivel internațional.”

Au fost prezentate în continuare materiale reprezentative pentru instituția de învățământ superior gălățeană: unități de cercetare, campusul și cantina, organizații studențești, Casa de Cultură a Studenților, biblioteca, programele de studiu în străinătate, departamentele cu programe educaționale și de consiliere a studenților. De la ora 14.00 ,evenimentul s-a desfășurat concomitent pe paginile de Facebook, YouTube, Instagram și TikTok ale facultăților, unde a continuat și pe data de 2 februarie, în intervalul orar 10.00-16.00.

„A fost o acțiune exclusiv online, care a strâns, la o primă evaluare, aproximativ 500.000 de vizualizări. Cifrele sunt în creștere, pentru că materialele Open Gates - Open Minds sunt în continuare disponibile pe conturile social-media ale universității și ale facultăților. Mulțumesc cadrelor didactice și studenților, tuturor celor implicați în organizarea și derularea evenimentului. Vom continua promovarea UDJG în lunile următoare cu Târgurile Educaționale „Fii Student#UDJG”, în colaborare cu ISJ- uri, autorități locale și județene, cu parteneri din mediul de afaceri”, a declarat prof. univ. dr. ing. Silvius Stanciu, prorector al Universității „Dunărea de Jos” din Galați, inițiatorul acestei campanii de promovare.

Materialele prezentate în cadrul Open Gates - Open Minds sunt disponibile pe retelele sociale Facebook, Instagram și YouTube ale universității și ale celor 14 facultăți.

 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email