UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați ocupă locul 11 în Metarankingul universitar pe anul 2022. „Creșterea preocupării pentru cercetare la UDJG se reflectă în punctajul obținut în ultimii ani, de la 1 în 2019, la 3  în 2021, până la 4 în 2022, adică s-a înregistrat un progres de 400% în ultimii ani, ceea ce ne bucură”, a explicat prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universității  „Dunărea de Jos” din Galați.

Metarankingul universitar 2022 este realizat de un grup de experți din mai multe centre de învățământ superior, pe baza principalelor clasamente internaționale, și publicat, în noua ediție, de Centrul Qualitas al UBB. UDJG împarte locul 11 în acest clasament, cu Universitatea din Craiova și cu Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, având acelați punctaj obținut în funcție de prezența în ranking-urile internaționale.

„Scopul Metarankingului universitar este să identifice care dintre aceste instituții de învățământ superior au o minimă vizibilitate internațională în rankingurile majore ale universităților (sunt prezente în cel puțin un ranking inclus în analiză) și care este impactul lor relativ în aria academică internațională (prin punctajul obținut în metaranking)”, precizează autorii clasamentului.

În România, există aproape 100 de universități, din care puțin peste jumătate sunt publice. Pentru detalii: http://qa.ubbcluj.ro/documents/calitate_competitivitate/Metaranking_Universitar_2022_Clasamentul-Universitatilor-Romanesti.pdf

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email