UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați va acorda titlul onorific de Doctor Honoris Causa Domnului Academician Dorel Banabic, inginer, doctor în științe, Președinte al Secției de Științe Tehnice a Academiei Române, profesor universitar la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Propunerea are la bază valoarea incontestabilă a Domnului Academician Dorel Banabic, personalitate marcantă a ingineriei românești, mentor pentru mai multe generații de tineri, cercetător cu o impresionantă vizibilitate internațională.

Activitatea de cercetare a domnului academician Dorel Banabic este remarcabilă, CV-ul Domniei Sale reținând peste 25 de proiecte de cercetare naționale pe care fie le-a coordonat, fie a făcut parte ca cercetător, dar și 12 proiecte internaționale de cercetare, îndeosebi cu parteneri din Franța și Germania.

Realizările profesionale și capacitatea organizatorică de care a dat dovadă l-au propulsat pe domnul academician Dorel Banabic în diferite poziții reprezentative, în organizații precum: Asociația Europeană de Deformarea Materialelor; Academia Română, Academia de Științe Tehnice din România.

De-a lungul timpului a primit recunoaștere din partea mai multor instituții de specialitate, fiind premiat atât de Academia Română, cât și de Comisia Europeană, de Președinția Germaniei, de Academia de Științe a Chinei, respectiv de Președinția României.

Festivitatea de decernare a titlului onorific de doctor honoris causa va avea loc joi, 8 decembrie, începând cu ora 12.00, în Sala Senatului UDJG.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email