UGAL

Asociația Studenților Creștin-Ortodocși din România – Filiala Galați (ASCOR GL) și Liga Studenților din Galați (LSG) organizează, sâmbătă, 19 noiembrie, între 10.30-12.30, Crosul Andreian, pentru a marca împlinirea a 30 de ani de când Galațiul se află sub ocrotirea Sfântului Apostol Andrei.

Acțiunea are și o componentă caritabilă, sumele strânse din donații fiind un ajutor financiar pentru doi tineri defavorizați social, studenți în anul I ai Universității „Dunărea de Jos" Galaţi.  

Crosul se adresează tinerilor studenți și liceeni, cu vârste peste 16 ani, care pot participa pe baza înscrierii gratuite online, accesând un cod QR sau link-ul din afișul de promovare. Înscrierile se fac și în ziua crosului, la poziţia de start, pâna la ora 10.30.

Traseul va avea aproximativ 3000 metri, de-a lungul străzii Doamnească, în zona centrului vechi.  Startul se va da de la intersecția Străzii Navelor cu Strada Domnească (zona Spicu, Fata pe valuri), iar sosirea va fi la Muzeul Istoriei Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos (zona statuii lui Al. I. Cuza), unde va avea loc și premierea participanților. La eveniment mai participă: Arhiepiscopia Dunării de Jos, Universitatea „Dunărea de Jos”, Primăria Municipiului Galați, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Școlar Județean Galați şi Fundația Comunitară Galați.

În intervalul orar 10.30-12.30, Strada Domnească va fi închisă traficului rutier. Cu sprijinul Poliției Rutiere și al Poliției Locale Galați, intersecțiile aferente traseului mai sus menționat vor fi redeschise pe măsură ce coloana de participanți avansează pe traseu.

Cei interesați trebuie să fie la punctul de plecare a crosului (Zona Spicu- Fata pe valuri) la ora  10.00, pentru a primi numerele de concurs. Asistența medicală va fi asigurată de Asociația pentru Salvare, Recuperare și Ajutor Umanitar (SRAU Galați) și Asociația pentru Instruire în Situații de Urgență (UVSAR Galați).

Pentru înscrieri online accesați link-ul: https://forms.gle/QA3Q2F7Coz9Qa2pZ7

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email