UGAL

600 de liceeni din clasele terminale, însoțiți de părinți, rude, cadre didactice au venit astăzi la Casa de Cultură a Sindicatelor din Tecuci, la Târgul Educațional Student #UDJG, organizat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, pentru a se informa cu privire la posibilitățile de a urma o carieră de succes.

La deschiderea evenimentului au participat Prorectorul Silvius Stanciu, inițiatorul și organizatorul Târgurilor Educaționale „Student #UDJG”, reprezentanți ai ISJ Galați și ai autorităților publice locale și județene, Contec Foods și Graphotek, parteneri UDJG. „Suntem o Universitate cu 14 facultăți, vă aducem astăzi informații despre 83 de programe de studii de licență și vă arătăm tot ce avem noi mai bun. Vă așteptăm să ne fiți studenți, cu siguranță nu veți regreta! Venim la Tecuci ca acasă și pentru asta mulțumim școlilor din municipiu, cadrelor didactice, autorităților din zonă, Inspectoratului Școlar, partenerilor care ne ajută de fiecare dată să îi motivăm pe elevii participanți”, a declarat Prorectorul Silvius Stanciu.

„UDJG i-a adus astăzi la Tecuci pe cei mai buni, ca voi să deveniți cei mai buni”, a precizat și Liliana Cambanache, reprezentanta Consiliului Județean Galați.

„Alegerea traseului educațional este cea mai importantă decizie de luat la această vârstă. Aveți astăzi aici oferta educațională a celei mai importante universități din sud-estul României. Vă invit să analizați cu atenție și să optați înțelept!”, i-a sfătuit pe elevii tecuceni profesor Gina Brînzan, inspector general școlar al IȘJ Galați.

„Pe mine m-au impresionat încă de la intrare chipurile unora dintre studenții dumneavoastră, care sunt foștii noștri absolvenți. Le salut prezența, înseamnă că Tecuciul livrează Galațiului viitori specialiști, pe care noi îi așteptăm să se întoarcă în oraș pentru a pune umărul la dezvoltarea zonei”, a declarat profesor Vladimir Radu, Președintele Comisiei de Cultură din Consiliul municipal Tecuci.

„Mă bucur să fiu aici în dublă calitate: sunt absolvent de liceu din Tecuci, sunt profesor universitar la UDJG de peste 27 de ani și antreprenor în Tecuci. Sunt mândră când se întâmplă evenimente de acest gen în orașul meu natal. Vă felicit că sunteți dornici de a căuta soluții și informații ca să vă construiți viitorul”, a explicat profesor univ. dr. ec. Irina Susanu, de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor.

„Suntem alături de universitate, susținem activitatea educațională și performanța elevilor din Tecuci. Contec Foods este cea mai mare fabrică de conserve din România. Sunt și eu absolvent al universității gălățene, al Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor”, a declarat directorul general al Contec Foods, inginer Laurențiu Capmare.Elevii prezenți au avut ocazia să participe și la o tombolă cu premii oferite de firmele partenere: Contec Food SRL Tecuci, Graphotek Tecuci și Arabesque Galați.

Târgurile educaționale „Student #UDJG” se înscriu în proiectul „Parteneriat pentru performanță educațională”, derulat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, alături de Inspectoratele Școlare Județene și de instituțiile din învățământul preuniversitar. Următoarele interacțiuni organizate între elevi și mediul universitar, aflate sub umbrela STUDENT #UDJG, vor avea loc pe 10 noiembrie la Galați și pe 16 noiembrie la Brăila.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email