UGAL

40 de boboci, care urmează cursurile unei facultăți din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, au primit ieri, câte un Kit al Studentului, în valoare de 3000 de lei, ce conține un laptop, un rucsac și rechizite.
Inițiativa face parte din Proiectul ,,Facilitarea accesului și sprijinirea integrării în învățământul universitar a studenților din ciclul licență (Prin Acces și Integrare către SuCceS!)”, CNFIS-FDI-2022-0175, finanțat din fondul de dezvoltare instituțională, al cărui director este conf. univ. dr. ing. Ciprian Vlad, Prorector al UDJG și responsabil de parteneriatul cu studenții. 
Cei 40 de studenți sunt absolvenți de liceu din mediul rural (Măxineni - Brăila, Comuna Grivița, Pechea, Dumitrești, Cudalbi, Vintilă Vodă, Corbu Vechi, Vidra, Cuza-Vodă, Costache Negri, Vidra - Focșani, Tudor Vladimirescu, Rotari, Suhurlui). 
Kitul a fost înmânat chiar de prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul UDJG, care le-a adresat bobocilor și câteva cuvinte: „Vă felicit pentru că ați ales Universitatea noastră și sper să găsiți aici toate condițiile pentru a vă dezvolta atât profesional, cât și personal.” 
„Prin acest Proiect, încercăm să facilităm tranziția de la viața de elev la cea de student pentru tinerii care provin din mediul rural. Scopul inițiativei noastre este creșterea echității sociale și sporirea gradului de acces al acestor elevi la învățământul superior”, a declarat conf. univ. dr. ing. Ciprian Vlad, Prorectorul UDJG. 
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați acordă o atenție deosebită tuturor studenților înscriși la cele 14 facultăți și desfășoară acțiuni menite să contribuie la integrarea lor prin proiecte și întâlniri cu angajatori, mentori și consilieri.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email