UGAL

Facultatea de Litere din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prin prof. univ. dr. Simona ANTOFI, Decanul acesteia, este parteneră, alături de Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu” al Universității de Stat din Moldova, într-un proiect finanțat de Agenția Universitară Francofonă, intitulat:La recherche sur l’imaginaire littéraire-artistique. Perspectives interdisciplinaires-SERIMAGE 2022

Proiectul își propune o colaborare fructuoasă a reprezentanților Institutului din Republica Moldova cu profesori din Galați, Cluj și București și crearea, la Chișinău, a unui Centru de studiu al imaginarului (după modelul celor de la București și Cluj).


Proiectul va fi prezentat pe 21 octombrie, în intervalul 10:00-13:00, în plenul Conferinței Științifice Internaționale „FILOLOGIA MODERNĂ: realizări şi perspective în context european”, organizată de Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu” al Universității de Stat din Moldova, cu ocazia celebrării a 65 de ani de la fondarea acestuia.Invitați speciali să susțină prelegeri la deschiderea proiectului sunt:Mohamed KETATA, Director Regional AUF pe Europa Centrală și Orientală, Claudia VIȘAN, Responsabil Birou Național AUF-Moldova, Mihaela BABUT,Responsabil principal al Proiectelor AUF pe Europa Centrală și Orientală. Din partea UDJG, prof. univ. dr. Simona ANTOFI va vorbi despre perspectivele de colaborare între instituțiile aflate pe cele două maluri ale Prutului.

 

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, prin Facultatea de Litere, are încheiat cu Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu” al Universității de Stat din Moldova un Acord de colaborare științifică, prin care cele două instituții și-au propus: schimburi de cercetători și stagii de documentare, participarea la Conferințe științifice și la programe și proiecte științifice internaționale.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email