UGAL

În cadrul celei de-a 10-a ediții a conferinței internaționale „AEROSPATIAL”, organizată de Institutul Național de Cercetări aero-spațiale „Elie Carafoli” – INCAS București  (sub egida Academiei Române) au fost premiate cele mai bune teze de doctorat și lucrări de dizertație înscrise în concursurile „Tipei” și „Vasilca”.

Ambele premii au ca scop încurajarea pregătirii tinerilor în domenii de cercetare de vârf (primul în mecanica fluidelor, lubrifiere şi dinamica zborului, al doilea în tribologia materialelor avansate),

Premiul „Tipei” este acordat de prof. dr. Sever Tipei, University Illinois, USA, în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială “Elie Carafoli” – INCAS București, începând cu anul 2013. Premiul „Vasilca” este acordat de familia Vasilca, reprezentată prin domnii ing. George Vasilca și ing. Dan Vasilca, rezidenți în USA, în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială “Elie Carafoli” – INCAS București, începând cu anul 2018.

Premiile sunt acordate de comisii constituite din profesori și cercetători cu renume în domeniu.

Anul acesta premiile pentru teze de doctorat au fost câștigate de doi tineri care au reprezentat Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Pentru premiul Vasilca, dr. Ing. George-Ghiocel Ojoc, de la Școala Doctorală de Inginerie Mecanică și Industrială a Universității „Dunărea de Jos”, cu teza intitulată „Un studiu teoretic și experimental al pachetelor de protecție balistică pentru blindaje pe bază de fibre de sticlă”, având coordonator pe profesor dr. ing. Lorena Deleanu,

Pentru premiul „Tipei”, căpitan dr. Ing. Cristian Vidan, din cadrul Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”, cu teza „Contribuții la dezvoltarea unui sistem de monitorizare a pierderilor pe liniile electrice de înaltă tensiune prin supravegherea cu avioane fără pilot”, având coordonator pe profesorul dr. ing. Găiceanu Marian din cadrul Școlii Doctorale de Științe fundamentale și inginerești a Universității „Dunărea de Jos”.

Premiile au fost acordate în plenul conferinței, fiecare câștigător susținând o scurtă prezentare a lucrării în limba engleză.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email