UGAL

Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie din cadrul UDJG și Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei”, în colaborare cu Asociația Culturală Tomis – filiala Galați și Asociația Culturală DANUBIANA organizează marți, 25 octombrie 2022, acțiunea Porți deschise la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, cu prilejul Zilei Armatei României.

La standuri vor fi prezentate echipamente militare actuale (busolă, binoclu, stații radio Harris sau echipament balistic) și armament uşor de infanterie pe militar (pușcă mitralieră, pistol mitralieră, pistol, pușcă semiautomată cu lunetă sau aruncător de bombe).

Organizatorii vor expune și un dispozitiv electronic de verificare a liniei de ochire cu pușca mitralieră, un rucsac de prim-ajutor, echipamente și tehnici de supraviețuire în mediul ostil și izolat, un sistem aerian fără pilot la bord (dronă militară de supraveghere), dar și aparatură de ochire și vedere pe timp de noapte pe bază de radiații termice.

În același timp, vor fi standuri la care vor fi prezentate uniforme militare de epocă (îmbrăcate de studenți și invitați) de către cele două asociații culturale.

Evenimentul se va derula între orele 12:00 și 16:00 în Campusul Științei, în exterior (Potcoava Corpului M).

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email