UGAL

Facultatea de Arhitectură Navală din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, împreună cu Asociația ANCONAV, Asociația Arhitecților Navali și AGIR Sucursala Galați, organizeză vineri, 7 octombrie 2022, Colocviile Constructorilor de Nave - CCN FAN nr.93. Întâlnirea va avea loc în sala D01 de la Facultatea de Inginerie, de la ora 12,00 și are ca temăprezentarea proiectului complex de cercetare, derulat în cadrul UDJG:  „Sistem integrat pentru cercetarea și monitorizarea complexă a mediului în aria fluviului Dunărea, REXDAN”.

Proiectul presupune în principal realizarea unei nave de cercetare, a unui centru fix de cercetare și un autolaborator, ce vor găzdui 18 laboratoare dotate cu aparatură și soft-uri de ultimă generație. Prticipanții la CCN vor putea afla detalii despre cea mai mare navă de cercetare de pe apele interioare ale Uniunii Europene, ce va dispune de laboratoare moderne, în care își vor desfășura activitatea cadre didactice și cercetători din țară și străinătate, chiar de la șef lucrări dr. ing. Dan Drăgan, cel care supraveghează construcția ei la Șantierul Naval Giurgiu. Nava REXDAN va acoperi o arie geografică mare (2000 de km pe partea navigabilă a Dunării, de la Sulina la Passau-Germania) și va permite operațiuni de cercetare ce corespund unor specializări multiple (chimie, biologie, fizică, știința mediului, ecologie, batimetrie, topografie, chimia atmosferei, dezvoltare durabilă etc).

Proiectul de cercetare REXDAN se implementeazăîn cadrul UDJG în perioada 10.07.2020 – 31.12.2023 şi este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020. Obiectivul general al proiectului este crearea unei infrastructuri de cercetare de excelență în domeniul de specializare inteligentă - Energie, mediu, schimbări climatice, infrastructură.

Valoarea totală a proiectului este de 91.972.096,30 lei. Alte informații despre CCN FAN nr. 93 se găsesc pe site-ul www.anconav.ro.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email