UGAL

LIBERTY Galați, în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, lansează primul modul academic GREENSTEEL pentru studenții Universitatii „Dunărea de Jos” din Galati, si va integra modulul GREENSTEEL în programa sa academică, începând cu luna octombrie 2022, oferind studenților oportunitatea de a învăța despre schimbările climatice și despre tehnologiile avansate de producție a oțelului.
Inițiativa face parte din proiectul Academiei GREENSTEEL create de LIBERTY care vizează și alte universități de elită cu scopul de a consolida colaborarea dintre companie și comunitățile academice și de cercetare științifică.
 
Modulul dezvoltat de specialiștii LIBERTY Galați cuprinde patru domenii de studiu: schimbările climatice, procesele tradiționale de fabricare a oțelului, noile tehnologii GREENSTEEL și un segment în care studenții își pot dezvolta abilitățile profesionale, precum gândirea analitică, abilitatea de a lua decizii, comunicarea și colaborarea în echipă. Studenții vor avea ocazia să învețe despre noile tehnologii GREENSTEEL: captarea și stocarea dioxidului de carbon (CCS), reducerea directă a fierului (DRI), utilizarea optimă a fierului vechi în cuptoarele cu arc electric, utilizarea hidrogenului și a energiei regenerabile în industria siderurgică, având sprijinul experților din LIBERTY Galați.
Prof.Dr. Lucian Georgescu, Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galati a declarat: „În calitate de parteneri, suntem bucuroși să ne alăturăm LIBERTY Galați în călătoria către o industrie siderurgică cu amprentă neutră de carbon și să punem în centrul acesteia generațiile viitoare. Prioritatea universității noastre este să le asigurăm studenților noi oportunități de învățare și dezvoltare. Cu această ocazie, doresc să îi încurajez pe tineri să contribuie activ la crearea unui viitor sustenabil.”
 
În iunie 2020, Sanjeev Gupta, Executive Chairman LIBERY Steel Group și GFG Alliance, și Prof. Dr. Lucian Georgescu, Rectorul Universității Dunărea de Jos, au semnat un Memorandum în vederea înființării Academiei GREENSTEEL, un proiect care își propune să dezvolte proiecte educaționale și să încurajeze tinerii să se alăture industriei siderurgice pentru a contribui la dezvoltarea unor metode de producție sustenabile.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email