UGAL

În perioada 19-23 septembrie 2022, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați va găzdui prima ediție a Erasmus+ International Staff Week, organizată de Biroul Erasmus+ din cadrul Departamentului de Relații Internaționale. Tema principală a evenimentului vizează atât promovarea și consolidarea strategiilor de internaționalizare și digitalizare în învățământul superior, cât și dezvoltarea relațiilor de cooperare interuniversitare.

Erasmus+ International Staff Week contribuie, în primul rând, la cunoașterea directă a Universității „Dunărea de Jos” din Galați de către universitățile partenere cu care colaborează în cadrul Programului Erasmus+ KA107, cât și la întărirea și dezvoltarea relațiilor de colaborare dintre acestea.

Beneficiari ai stagiului de formare sunt 50 de invitați din 20 de universități partenere, personal didactic și administrativ din 16 țări non-UE: Albania, Algeria, Armenia, Azerbaijan, Cuba, Haiti, Honduras, Kosovo, Maroc, Nicaragua, Palestina, Republica Moldova, Thailanda, Tunisia, Ucraina, Vietnam.

Activitățile organizate includ participarea la ceremonia de deschidere a conferinței Orizont Europa, turul campusului UDJG și al orașului Galați, o excursie de 2 zile la Brașov cu vizitarea Muzeului Național Peleș.

Pe parcursul celor 5 zile, UDJG va deveni un centru al diversității culturale și lingvistice, al schimbului de bune practici între participanți și organizatori, atât în domeniul proiectelor de schimburi academice, dar și al relațiilor internaționale în general.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email