UGAL

Marți, 6 septembrie, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a organizat, împreună cu Universitatea „Politehnica” din București, Forumul România Viitorului. Evenimentul, ce a avut loc în Aula Magna a instituției bucureștene, a cuprins o expoziție de prezentare a rezultatelor activității de cercetare, dezvoltare și inovare, sesiunea finală de pitch (Demo Day) a Acceleratorului Internațional Rubik Garage și premierea, de către de Rubik Hub, a celor mai valoroase proiecte prezentate de participanți.

Startup-urile au avut standuri speciale, detinate promovării soluțiilor inovatoare de afaceri în zona expozițională Startup Alley. Reprezentanții Comisiei europene și ai Băncii Mondiale au prezentat rapoartele realizate în cadrul inițiativei ROStartup – Starting Up Romania & Scaling up Romania, urmate de discuții de tip panel cu reprezentanți importanți din partea autorităților publice și ai mediului de afaceri.

La eveniment au participat Prim-Ministrul României, Nicolae Ciucă, Sorin Câmpeanu, ministrul Educației, Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, ministrul Economiei, Florin Marian Spătaru, reprezentanți din partea Comisiei Europene, Băncii Mondiale și Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est, delegați din partea universităților și institutelor de cercetare.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a fost reprezentată la Forumul România Viitorului de profesor univ. dr. Silvius Stanciu, prorector responsabil cu activitatea de cercetare, dezvoltare, inovare și parteneriat cu mediul economico-social.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email